sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Luovasti lainaten luovuudesta

Vilkas mielikuvitus ja luova ajattelutapa ovat kantaneet minua monien vaikeuksien yli. Olen myös joutunut huomaamaan mitä käy, kun ne lakkaavat toimimasta. Minä olen aina pitänyt itseäni luovana ihmisenä, vaikken ole oikeastaan koskaan "luonut" mitään. Minusta ei ole tullut taidemaalaria, ei kirjailijaa, ei näyttelijää, ei lauluntekijää eikä minkään muunkaan taiteenalan ammattilaista. Mutta sovellan luovuutta hyvin usein arkielämässä. Ei luovuus välttämättä tarkoita sitä, että sinun täytyy tehdä jokin mestariteos. Se voi tarkoittaa sitä, että avattuaan jääkaapin oven ja huomattuaan ettei siellä ole oikeastaan kuin valot, löytää sieltä kuitenkin aineet kunnolliseen ateriaan.
Mielestäni luovuutta on meissä jokaisessa. Valitettavasti luovuus käsitteenä on noussut monen yläpuolelle, niin etteivät nämä koskaan löydä luovuutta itsessään. Usein myös pelätään käyttää luovuutta. Koska luovuus luo uutta, se samalla kyseenalaistaa vanhoja tapoja ja menetelmiä. Monille se on pelottavaa. Tutussa ja turvallisessa on niin paljon helpompi pysyä, kuin ottaa askel kohti tuntematonta. Itsellenikin luovuus on ollut vain arkityöväline, sekä täytelause työhakemuksissa. "Olen luova ja idearikas ihminen - ottakaa minut töihin niin poistan sellaisetkin ongelmat joita ette olleet vielä edes huomanneet." Vähitellen olen uskaltanut tunnustaaa itselleni, että haluan käyttää luovuuttani enemmän. Haluan tehdä töitä, jossa luovuudestani on oikeasti apua. Vielä kun keksisi mitä se on!
Ehkäpä pitäisi toimittaa sitaatti- / aforismikirja :) Minä kun pidän ihan valtavasti muiden viisauksista! Kuten Winston Churchillkin on sanonut "Kannattaa lukea sitaatteja, mieleen painuneet sitaatit antavat hyviä ajatuksia."

Jos haluat itsellesi jonkun ominaisuuden toimi kuin sinulla olisi se jo.
- William James-


Lahjat kehittyvät yksinäisyydessä, luonne elämän virrassa.
- J.W von Goethe-


Unohda kaikki mitä olet oppinut, se on ainoa tapa luoda
-Tyen-


Kaikki ihmiset ovat luovia mutta harvat taiteilijoita.
- Paul Goodman


Onko meidän pakko löytää ratkaisu? Emmekö voisi vain nauttia ongelmasta jonkin aikaa.
- tuntematon-


Kaikilla ihmisillä on synnynnäisesti sama luova potentiaali. Useimmat tuhlaavat omansa lukemattomiin turhiin asioihin. Minä käytän omani yhteen ja vain yhteen asiaan: taiteeseeni. - Pablo Picasso


Ole tarpeeksi rohkea elääksesi luovasti. Luovuus on paikka, jossa kukaan ei ole koskaan ollut. Sinun on jätettävä mukavuuden kaupunkisi ja mentävä intuitiosi erämaahan. Sinne et pääse bussilla, vaan vain kovalla työllä, riskeeraten ja tietämättä mitä teet. Löydät jotain ihmeellistä, itsesi.
- Alan Alda


Etsi uusia ideoita, joita toiset ovat menestyksekkäästi käyttäneet. Ideasi on oltava omaperäinen vain siinä, miten sovellat sitä ongelmaasi.
- Thomas Alva Edison
-

Keskellä vaikeutta on mahdollisuus.
Mielikuvitus on tärkeämpää kuin tieto.- Albert Einstein -

Uskokaa unelmiin, sillä niihin on piilotettu ikuisuuden portti.
-Kahlil Gibran-


Ihmiset pelkäävät eniten uuden askeleen ottamista, uuden sanan lausumista.

-Fedor Dostojevski
-

Äly ei luo mitään uutta, vaan vaistomainen leikkimieli, joka tottelee sisäistä tarvetta. Luova mieli leikkii rakastamiensa kohteiden kanssa.

- C.G.Jung
-

Älä anna toisten kertoa sinulle mitä haluat.
- Pat Riley-


Kiire kiire kiire. Tehokas lääke luovaa ajattelua vastaan.

- Claes Andersson -

Mielikuvitus löytää enemmän todellisuutta siitä mikä kätkeytyy kuin siitä, mikä on näkyvillä.
- Gaston Bachelard-


Luovalle ihmiselle kaikki kokemukset ovat siemeniä - kaikki tapahtumat ovat yhtä etäällä uusista ideoista ja oivalluksista.
- Eric Hoffer
-

Sattuma saattaa olla Jumalan salanimi jota Hän käyttää halutessaan jättää allekirjoituksensa pois.
-Anatole France-

Äly kaavailee, mutta sydän luo.
- Auguste Rodin-


Elämä on kaunein satu.
- Hans Christian Andersen-

Ei kommentteja: