keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Raparperitaivas ja kolmas elämä

Tein tänään raparperimansikkapaistoksen. Kotilieden ohjetta mukaillen. Hyvää oli, mutta vain minun mielestäni. Tytöt eivät oikein innostuneet, vaikkakin isompi makustelikin paistoksen olevan melkein samanlaista kuin omenapaistos, mutta ei ihan yhtä hyvää. Paistos näyttääkin kuvassa aika hirveältä :)
Tyttöjen muutamat lempparihousut saivat tänään, eivät uuden vaan kolmannen elämän. Tämä on sitä kierrätystä parhaimmillaan! Ensin ostat vaatteet käytettyinä, kulutat ne lapsillasi puhki ja käytät vielä sen mitä on jäljellä :) Kaikissa housuissa oli reikä jossain kohdassa pulttua. Reikä määräsi katkaisukohdan. Sitten vain pieni pala resoria ja näppärät kotishortsit ovat valmiina. Mimmi on tykännyt tuosta kalapaidasta ihan hirveästi. Minusta se on liian lyhyt mekoksi, tytöstä ei. Koska siinäkin oli reikä, joka olisi pian rikkonut koko vaatteet, se pääsi myös resoripajaani ja sai vähän lisää pituutta. Jännittää mitä neiti tuumaa. Meninköhän pilaamaan "sen parhaan" mekon?

3 kommenttia:

Susikairan akka kirjoitti...

Ouuh=) Nyt ihan vesi herahti kielelle. Kivan näköiset resoripelastukset:)

vilukissi kirjoitti...

Paistoshan oli taiteellisen näköinen! Vaatteiden tuunaus oli kans onnistunu...mulla olisi muutama pellavavaate, joka kaipaisi korjaamista. Miltähän tuntuisi omata kunnollinen ompelukoneen käytön osaaminen? Saa nähdä joudutko keskustelemaan lempparihameen pidennyksestä, heh

irene kirjoitti...

Hienoja ja koristeellisia nuo raparperin kuoret. Niitähän vois käyttää vaikka jonkun jäläkiruuan koristehena. =oD Tuo kierrätys, kirpputori ja kaikenlainen muukin köyhääleminen on myös mun syräntä lähellä. Näppärästi oot osannu tuunata tyttöjen vaattehet uutehen uskohon.

Tuosta köyhäälystä on tullu oikeen muoti-ilimiö. Sen keksii joku englantilaanen köyhtyny aatelismies, joka kirijootti siitä oikeen kirijankin, jota tosin en oo lukenu. =oD