maanantai 15. kesäkuuta 2009

Hauska tutustua, lokki Joonatan Livingston

Pari viikko sitten juhlimme ystävättäreni syntymäpäiviä hänen kotonaan. Aiemmin olen ollut hänen vieraanaan vain lasten kanssa, enkä ole koskaan ehtinyt tarkistaa hänen kirjahyllynsä sisältöä. Silmiini osui yksi kirja, joka mielestäni pitäisi löytyä jokaisen kirjahyllystä: Pikku prinssi. Sanoinkin sen ystävälleni. Hän kysyi välittömästi minulta olenko lukenut Lokki Joonatanin. Sain häneltä kirjan lainaan ja tänään minä olen lentänyt lokki Joonatanin kanssa. Ja samalla löytänyt toisen kirjan, jonka toivoisin löytyvän jokaisen kirjahyllystä, siitä Pikku prinssin vierestä.

Ystäväni sanoi, että tuo kirja pitäisi lukea 18-vuotiaana. Toivon todella, että osaan kasvattaa omat tyttäreni niin, että heille kirjan sanoma aikeaisi jo silloin. Minä en olisi ollut siihen valmis vielä niin nuorena. Nuorempana minä tein sen valinnan, jota Joonatankin hetken harkitsi: ryhdyin tavalliseksi, ihan samanlaiseksi kuin muut. Minulla ei ollut voimia eikä rohkeutta seurata omaa polkuani. Nyt kun rohkeutta alkaa vähitellen löytymään, on tie hukassa. Sitä etsiessä ovat hyvät neuvot tarpeen ja tällaiset ihanat kertomukset.

Kiitos H, että ansiostasi sain tutustua lokki Joonataniin!

5 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Kyllä: Pikku Prinssi, Veljeni Leijonamieli ja Lokki Joonatan, nämä kirjat ovat pysäyttäneet mut. Pitääkin muistaa kertoa myös lapsilleni ja ostaa toisetkin parit näitä kirjoja, niin on molemmille!

Iso-O kirjoitti...

Lokki Joonatan ja Pikku Prinssi ovat asuneet myös minun kirjahyllyssäni jo parikymmentä vuotta, klassikot!

WeirdRockStar kirjoitti...

Sinulla on kiva blogi.

Nyt kun olet lukenut Prinssin ja Joonatanin... etsi Alkemisti.
Paulo Coelhon Alkemisti.

" Mitä lähemmäksi unelmaansa pääsee sitä enemmän elämäntiestä tulee todellinen olemassaolon tarkoitus "

Piritta kirjoitti...

Vilukissi: Pitääkin lukea uudelleen tuo Veljeni Leijonamieli!

Iso-O: Enpä ole sinunkaan kirjahyllylläsi päässyt käymään :) Jotenkin kyllä arvasinkin että Pikku Prinssi sieltä löytyy varmasti.

WeirdRockStar: Kiitos!

Alkemisti on jo luettu. Tykkäsin kovasti siitäkin. Coelhon kirjoista omaan elämääni kolahti eniten Veronika päättää kuolla. Luulen että Alkemistin uusi vuoro tulee vielä :)

H kirjoitti...

Aivan loistavaa, sinäkin löysit kyseisen lokin. Unelmat ja haaveet ovat toteutettavissa!