sunnuntai 27. elokuuta 2017

Hei, me odotetaan!

Tuleva talvi on tuomassa melkoisia muutoksia meidän perhe-elämään. Meille on nimittäin syntymässä marraskuussa vauva. Tulokas haluaa pitää meidät jännityksessä, eikä ole paljastanut ainakaan vielä sukupuoltaan, joten emme vielä tiedä täydentyykö perheemme prinssillä vai prinsessalla.

Raskaus on ollut melkoisen haasteellinen, mikä on pitänyt vähän varpaillaan tämän odotuksen suhteen. Ensimmäiset kuukaudet voin todella pahoin. Oksensin päivät läpi ja painokin putosi yli kymmenen kiloa. Raskausviikolla 26 oltiin painon suhteen lähtöpisteessä, joten kyllä tässä vielä ehtii kerryttämään raskauskilojakin vielä ihan riittävästi. Pahoinvointi meni niin huonoksi jo välillä, että jouduin olemaan melkein kaksi kuukautta poissa töistäkin. Oikein unelma työntekijä siis.

Minulla on aiemmasta liitosta kaksi lasta, jo teini-ikään ehtineitä tyttöjä. Vaikka moni asia onkin nyt toisin, niin raskaus näyttää menevän samaa kaavaa. Toki fysiikan puolesta on aivan eri asia odottaa lasta vähän yli kaksikymppisenä, kuin vähän alle nelikymppisenä. Nelikymppisen kroppa on jo asettunut lepotilaan ja sille on melkoinen järkytys, kun sisällä alkaa uusi elämä ja sen pitäisi sopeutua sen tuomiin muutoksiin ja vaatimuksiin. Jomotukset ja kolotukset ovat aivan toista kuin silloin noin 15 vuotta sitten.

Kun raskaustesti kevättalvella näytti plussaa, suunnittelin vakaasti ostavani tälle tulokkaalle kaiken mahdollisen uutena. Ihan vain siksi, että silloin parikymppisenä siihen ei ollut mahdollisuutta. Hankintalistalla olivat mm. uudet yhdistelmävaunut, Stokken Sleepi Mini sänky, Stokken Tripp Trapp sillä newborn setillä ja tietysti kaikkia ihania pieniä vaatteita.

Pitkiin aikoihin emme uskaltaneet hankkia mitään, viikko toisensa jälkeen meni kuunnellessa ja ihmetellessä, tapahtuuko tämä todella. Kun pääsimme kahdenkymmenen viikon paremmalle puolelle kävimme ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) kerran lastentarvikeliikkeessä katsomassa mitä kaikkea tarvitsemme. Emmaljungalla oli useampikin mukava vaihtoehto yhdistelmävaunuiksi, mutta koska eivät todennäköisesti olisi ottaneet meidän autoa vaihdossa, aloitin käytettyjen vaunujen etsinnän. Aika pian sellaiset löysinkin Torin kautta. Satasella saimme meidän tarpeeseen aivan sopivat.

Vaatteitakin aloin vähitellen haalimaan. Kirpputoreilta ja facebookin lastenvaateryhmistä löytyy paljon hyvä kuntoista vaatetta mukavaan hintaan. *Tässä kohtaa on pakko todeta kyllä sekin, että löytyy niistä niitä ylihinnoittelun huippujakin, kun käytetystä vaatteesta pyydetään samaa kuin uudesta alennusmyynneissä.* Laskeskelin tuossa että vaatteisiin on mennyt ehkä joku 80 - 90 € ja se pitää jo sisällään pari haalaria ja muutaman merkkilöydön. Ja 50 - 68 senttisiä vaatteita on nyt enemmän kuin tarpeeksi. Toki tiedän, että kunhan sukupuoli selviää, joutunen ostamaan muutaman vaatekerran tyttö- tai poikaväreissä, uutena tai käytettynä. Nyt kaikki hankitut ovat hyvin neutraaleja, pääosin vaaleita, mutta jonkin verran myös värikkäällä tavalla neutraaleja.

Lisäksi käytettynä on hankittu Hug a Bub trikooliina ja Torista löytämäni leikkimaton maksoin juuri. Stokken sänkyhaaveestakin olen luopunut ja otamme käyttöön puolisoni kotitalon vintistä löytyvän sängyn. Se mitä tulemme ostamaan uutena on turvakaukalo ja sen kaveriksi matkarattaat. Niitäkin on kyllä tarjolla käytettynä vaikka kuinka paljon, mutta koska haluamme olla 100% varmoja siitä, että kaukalo on kolaroimaton ja muutenkin ehjä, olemme päätyneet siihen uuden ostoon. Kaukalon oston aloitin siitä tärkeimmästä päästä. Tilasin nimittäin maailman suloisimman lämpöpussin Pikkuvaniljan verkkokaupasta! Sitten täytyy vain löytää siihen sopiva turvakaukalo.

Viime viikolla pikkuinen sai myös ensimmäiset uudet vaatteet kaappiinsa, kun Kela muisti meitä ihanalla paketilla. Aiempiin saamiini äitiyspakkauksiin verrattuna, tämä tämän vuotinen äitiyspakkaus on erityisen kiva. Nyt kaikki värit ja kuosit olivat sellaisia, että tulevat varmasti käyttöön, tuli sieltä sitten tyttö tai poika. Haalari on tälläkin kertaa armottoman suuri, mutta tästä saa näppärästi pussinkin, joten siinä muodossa sitä ehkä tulee käytettyäkin.Maailma on muuttunut melkoisessa reilussa kymmenessä vuodessa! Koska tyttöjen ajoilta ei ole säilynyt juuri mitään vaatteita tai varusteita, saamme varustaa vauvatalouttamme aivan alusta alkaen. Hämmentyneenä olen selaillut vauvatarvikekirppiksiä ja nettikauppoja: miten ihmeessä olenkaan silloin vuosia sitten selvinnyt ilman kaikkea sitä, mitä nyt on tarjolla. Maalaisjärjen pitäminen matkassa on vauvahuumassa vähän haasteellista, mutta yritämme parhaamme mukaan selvitä!


Ei kommentteja: