maanantai 3. elokuuta 2009

Paluu arkeen - pätkittäin

Hei taas! Lomamme Porin Yyterissä on nyt takana päin. Mukava oli olla reissussa, mutta kotiinkin oli ihan kiva tulla. Parasta kotiinpaluussa oli vadelmapensaissa kypsyneet marjat ♥ Äiti oli kerännyt jo pari litraa viikolla ja itse keräsin saman verran kotiipaluun iltana. Vettä satoi, mutta minä keräsin marjoja hymy kasvoilla. Ensimmäinen kunnon marjavuosi meidän puutarhassa! Ja lisää on vielä tulossa. Mustikoitakin olemme jo ehtineet keräämään reissun jälkeen. Pari litraa vain, mutta sekin on kaksi litraa enemmän kuin aikaisempina vuosina.

Ruoan laittoa on saanut taas opetella uudelleen. Kun on monta päivää saanut herkutella seisovasta pöydästä, on vaikea sopeutua ajatukseen että täytyisi itse miettiä mitä syödään ja kuka keittää. Eiköhän sekin tästä taas lähde tuttuihin uimiinsa.
Vierailimme Porissa Reposaaren Linnakepuistossa. Oli aika jännä kävellä entisöityjä juoksuhautoja pitkin. En kuitenkaan oikein ymmärtänyt mitä Reposaaresta käsin on puolustettu. Historian tuntemukseni ja sodankäynnin ymmärrykseni on kovin rajallinen. Yhtenä päivänä teimme myös retken Koivuniemen Herraan. Päivä oli sen verran elämyksellinen, että kirjoitan siitä erikseen jossain välissä kun pyykeiltä ja muilta lomaseurauksilta ehdin.
Pori sinällään on meille tuttu paikka. Asuimme siellä yhden vuoden opiskeluaikoina.
Kirjurinluodon puisto oli yhtä hieno paikka, jollei jopa hienompi, kuin ennenkin!

Yyterissäkin olemme vierailleet kerran aiemmin.
Oli jotenkin kamala nähdä miten huonossa kunnossa hotelli on monelta osin. Paikka on kaunis ja potentiaalia olisi vaikka kuinka, mutta rahaa kipeästi tarvittaviin uudistuksiin ei taida olla tarjolla. Ihan mukavasti loma silti sujui, vaikka aivot työstivätkin koko ajan, mitä siellä voisi tehdä toisin :)

Ikuinen ideanikkari on ikuinen ideanikkari, oli kyse omasta tai muiden omaisuudesta.

2 kommenttia:

vilukissi kirjoitti...

Saan kans itseni usein tuon tyyppisissä paikoissa kiinni siitä, että mietin, mitä itse tekisin toisin tai laittaisin toisin ... joskus se jopa harmittaa. Onneksi näen nekin asiat, mitkä ovat hyvin, mutta heti autoon päästessä alan sormi ojossa selittää, että kun siellä olisi ollut niin ja näin, niin...,mutta minkäs luovuudelles teet, heh.

Iso-O kirjoitti...

Hienoa, että lomanne onnistui ja sääkin suosi. Sama vika oli meillä, kun kotiin lomalta palattiin:"Siis pitääkö itse miettiä, mitä syödään...ja valmistaakin itse...!!??"