perjantai 8. toukokuuta 2009

Pelastakaa marttyyrit

Minoon lukenu viime aikoona vähä hualestuneena nuata akkaan lehtiä. Niis nua valtakunnan kaunihit ja rohkiat julistaa milloon minkäkin asian pualesta. Milloon joku missi kertoo, nottei oo luapunu mistään vaikkon saanukki lapsia tai sitten joku laulaja kertooloo, kuinka on vihiroon oppinu sanomahan ei. Ne puhuu "oman aijan" pualesta ja siitä, notta pitää pitää hualta ittestään vaikka synnyttääki lapsia. Jokku kehtaa viälä painottaa nottei lapset oo mikään syy olla liikkumatta. Mua ihan puistattaa niitä lukies. Ja alan olla vähä hualissani marttyyrien asemasta nyky-Suames.

Täällä meirän nurkilla laji on viälä hengissä, mutta pahasti näyttääs olevan harventumahan päin. Ihan jokaanen lajinsa erustaja ei oo onnistu siirtämän tätä verenperintyä etehen päin. Soon aika käsittämätööntä! Tiärän että kaikkensa on marttyyriäireet ja -mummat on kyllä yrittänehet. Ei oo oltu vaatimas mitään omaa aikaa. Päiväs on ollu 24 tuntia, joista jokaanen on käytetty jonkun muun hyväksi. Kampaajalla on käyty kerran, kaks vuares. Siinä on ollut ittensä huamioomista kyllin. Kersoja on kuskattu harrastuksihin ja vaasalanriaan, leivottu ankkastukkeja ja lihapullia, passattu ja paapottu mikä on muulta hommalta keriitty. Tehty ittensä tärkiäksi ja korvaamattomaksi ja samalla valiteltu, ettei kukaan eres osaa arvostaa tehtyä tyätä. Kaikkensa on yritetty, notta tulevakki polovet osaas viärä tätä hianua kansanperinnettä eteenpäin.

Kyllä mun täytyy riskuja antaa tualle merialle. Minoon sitä miältä että tuallaanen asia ku "oma aika" on tykkänään merian keksimä juttu. Sen verran moon tuata kaupallista alaa opiskellu, notta mä tiärän nämä jutut. Eihän ne leheret kuulkaa meirän kuluttajien rahoolla pyäri! Ne on ne mainosrahat joilla kaikenmaailman kauneuretjaterveyret, annat, seiskat ja muut tärkiät naistenleheret kustannetahan. Meria sisältää tiätysti viälä ration, telkkarin ja internetinkin. Meria tarttoo mainostajia, joten niiren piti keksiä joku tosi isoo juttu, mitä kaikki mainostajat voi käyttää hyäryksi. Ja niihän ne sitten keksikin. Oma aika. Soon kuulkaa isoon juttu sitten sähkön. Miättikää mitä kaikkia sen avulla voirahan myyrä ja mainostaa. Helepoon juttu on tiätty kaikki uuret hianot harrastukset ja niihin liittyvät välinehet. Jokaaseen lajihin tarvitahan omat kengät ja puvut. Silloon ku ne rupes mainostamahan juaksupukuja mä nauroon jollekin, notta pian tarvitahan sauvakävelyhynkin omansa. Eikä siitä menny ku vuas tai kaks kun hopihaali mainosti sellaasta. Sitten pitää tiätenkin näyttää hyvältä ympäri vuarokauren. On omat voitehet yälle ja omat päivälle. Yämeikkiä orotellessa.. Voisin jatkaa tätä listaa vaikka mihinkä asti, mutta mun oli tarkootus vaan havaannollistaa minkälaasesta pisneksestä tuan "oman ajan" kohoralla oikeen on kyse.

Meria yrittää saara meirät ajattelemahan ittiämmekin, ku muutoon niillä jää meirän rahat saamatta. Me törsätähän kyllä miästen ja lasten tavaroohin, mutta kunnon marttyyrit ei osta ittellensä ku pakolliset: kuukautissitehet ja hammasharjan, sitäkään ei vaihreta ku kerran vuaressa. Mutta ku saarahan lehtien kansihin kaiken maailman karitatuomolat ja maijavilkkumaat kertomahan miten hianoa elämä onkaan kun muistaa ottaa "omaa aikaa" me alamma epäröömähän, notta oliskohan näin. Epääly on tuhon ensimmäänen askel. Ku viikosta toisehen lukoo juttuja ja lööppejä, joissa näitä "oman aijan" lähettiläitä haastatellahan sitä rupiaa miättimähän onkohan tässä marttyyrijutussa sittenkään järkiä.

Kehootankin kaikkia Suamen marttyyri-ihimisiä nousemahan kapinahan! Lopetatta kaikkien nuaren roskalehtien ostaminen. Ostakaa vaikka maaseuruntulevaisuus tai keltaanen pörssi. Noon ainaki toistaaseksi säästyny pahemmalta "oma aika" propagandalta. Sitten kattotta vaan ylen kanavia, niiskin näkyy satunnaasesti sellaasia laivstail ohojelmia, mutta silloon voi laittaa toosan kiinni ja pyärähyttää vaikka pellillisen pikkupullia. Meirän pitää alakaa tosissamma taistelemahan, nottei marttyyrius kuale tästä maasta kokonaan. Liian monta lupaavaa marttyyrialakua on jo onnistuttu käännyttämähän vääräuskoosten "oma aika" intoolijooden leirihin. Viälä ei ole myähäästä! Alootetaan taistelu jo tänään. Itte alootan vaikka siitä, notta sulujen tämän konehen. Tämänkin aijan olisin voinu käyttää miähen passaamisehen.


2 kommenttia:

Iso-O kirjoitti...

Voi että, sä oot hyvä!!Taas nauroin aivan kuset housuus! Kyllä olis paikallislehereski hyvää luettavaa, kun sulle annettaas oma kolumni. Sais nykyynen vaan keskittyä siihen maaloo-hommaan....

Mk kirjoitti...

Kyllä olisi hyvää luettavaa vaikka valtakunnallisessa julkaisussakin.
Tästä lähin tosiaan suhtaudun suurella varauksella naistenlehtien juttuihin.
Olenkin ihmetellyt mihin ja miksi rahani aina häviävät johonkin.
Se on se oma aika joka ne rosmoaa.

Kiitos, tästä ei pakina parane!